top of page

Φτάσαμε σχεδόν στην καρδιά του Καλοκαιριού και όλοι  τρέχουμε προσπαθώντας να οργανώσουμε τις διακοπές μας, έστω και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να απολαύσουμε λίγες μέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Όπου και αν βρεθούμε αυτό το Καλοκαίρι στη θάλασσα, στο βουνό, στο χωριό ή στην πόλη, με φίλους ή μόνοι μας, ας αφήσουμε το λόγο του Θεού να είναι κάθε μέρα το λυχνάρι μπρος στα βήματα μας και φως στα μονοπάτια της ζωής μας. Ας αφεθούμε χαλαρώνοντας αυτό το Καλοκαίρι στην πιο γλυκιά παρέα ....το Λόγο του Θεού.

Ψαλμοί 119/105

Λυχνάρι μπρος στα βήματά μου είν’ ο λόγος σου, και φως στα μονοπάτια της ζωής μου.

Οκτώβρη καλώς ήλθες! Νέος μήνας νέες ευλογίες!!! 
Το κλειδί για να ζήσουμε τη ζωή που μας υπόσχεται ο Θεός, μια ζωή χαρούμενη, ευλογημένη, ποιοτική, γεμάτη αγάπη, χαρά και υγεία...... είναι να μένουμε πάνω στο Λόγο του Θεού και να τον κάνουμε πράξη.  Οι χριστιανοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου. Όχι φυσικά γιατί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού αυτά υπάρχουν στην καθημερινότητα όλων μας. Αλλά επειδή επέλεξαν να τα αντιμετωπίσουν με θάρρος, πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ..........να περπατάμε πάνω στο Λόγο Του

(Ψαλμός 1:2-3).

      Επιτέλους Αύγουστος!!!

 

Ώρα για λίγη ξεκούραση. Ο Χειμώνας ήταν δύσκολος. Πολλές σκοτούρες, δουλείες....τρεχάματα. Ήρθε η ώρα να γεμίσουμε μπαταρίες, να ανανεώσουμε τις δυνάμεις  μας. Ώρα για διακοπές... Καλό θα ήταν αυτό το Καλοκαίρι να σκεφτούμε ότι η πραγματική ξεκούραση δεν είναι μόνο η σωματική.... Είναι κυρίως ψυχική.... Και αυτήν την πολυπόθυτη ξεκούραση και γαλήνη της ψυχής μπορούμε να βρούμε μόνο στο πλευρό αυτού που μας έπλασε και μας αγάπησε όσο κανείς άλλος. Ας αφεθούμε στην αγάπη του, ας τον πλησιάσουμε με εμπιστοσύνη και ας αφήσουμε όλα τα βάρη αυτής της χρονιάς  μπροστά στο σταυρό Του. "Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω....."

                                                                                                        (Κατά Ματθαίο 11 28-29)

              Μόλις μπήκαμε σε ένα νέο υπέροχο μήνα! Καλό Νοέμβρη σε όλους!

Καθώς μπαίνουμε στο νέο μήνα που μόλις ξεκίνησε, καλό είναι να κρατάμε σφικτά  στα χέρια μας σαν χριστιανοί ένα κλειδί,  που έχει τη δύναμη να ανοίγει όλες τις  πόρτες.....την αγάπη. Η αληθινή αγάπη  δεν περιορίζεται σε αυτούς που μας αγαπούν ή μας συμπαθούν. Η πραγματική αγάπη είναι σαν χείμαρρος,  που απλώνεται και φθάνει ακόμη και αυτούς που μας εχθρεύονται και μας καταδιώκουν. Αυτή την αγάπη ζητάει ο Θεός από εμάς. Γιατί αυτήν την αγάπη μας έδειξε. Δεν δίστασε να δώσει την ίδια του τη ζωή, τη στιγμή που εμείς ζούσαμε ως εχθροί του Θεού, αποξενωμένοι από το θέλημά Του.

Αυτή η αληθινή αγάπη, που οδηγεί στη συγχώρεση, είναι το κλειδί, για να ακουστούν οι προσευχές μας από το Θεό.

"Κι όταν στέκεστε να προσευχηθείτε να συγχωρείτε αν έχετε κάτι εναντίον  οποιουδήποτε, ώστε και ο ουράνιος πατέρας σας να συγχωρήσει τα παραπτώματά σας . Εάν όμως  εσείς δεν συγχωρείτε, ούτε και ο ουράνιος Πατέρας σας θα συγχωρήσει τα δικά σας παραπτώματα".                                                                 

                                                                                                       Κατά Μάρκο 11: 25-26

Καλώς ήρθες Σεπτέμβρη!

Μόλις μπήκαμε στο Φθινόπωρο!                                                                                        

   Οι ανέμελες  μέρες του Καλοκαιριού και των διακοπών πέρασαν και δεν είναι λίγοι αυτοί που μελαγχολούν και μόνο με την ιδέα πως το Φθινόπωρο, που μόλις πρόβαλε, ήρθε να μας θυμίσει τις αμέτρητες υποχρεώσεις μας.....Στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο.....παντού!                        

Ας ξεκινήσουμε αυτό το Φθινόπωρο με πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό. Ακόμη και τις πιο        σκοτεινές και δύσκολες ώρες, ο Θεός δεν σε εγκαταλείπει, είναι πάντα μαζί σου.                             

Ότι πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις μην το αφήνεις να σε νικήσει.

Αντίθετα, η πίστη σου να είναι ολοκληρωμένη,

γιατί  ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! (Λουκάς 1/37)

Το μόνο που χρειάζεται είναι να Τον πλησιάσεις και να συμφιλιωθείς μαζί Του

(Προς Ιάκωβο 4/7-8). Τα υπόλοιπα άφησέ τα σε Αυτόν.

Καλό Φθινόπωρο!!!

Καλώς ήρθες Δεκέμβρη! Μόλις μπήκε ο τελευταίος μήνας αυτού του χρόνου και όλα γύρω μας μυρίζουν  Χριστούγεννα. Η γιορτινή ατμόσφαιρα έχει απλωθεί παντού. Στολισμένες βιτρίνες καταστημάτων,  δρόμοι και σπίτια. 
Όλοι τρέχουμε να προετοιμαστούμε για να υποδεχθούμε την μεγάλη γιορτή ....αγορές, δώρα,  στολίδια, τραπέζια...
Όλα αυτά είναι όμορφα και καλά. Μήπως όμως μας κλέβουν το αληθινό νόημα αυτής της γιορτής; Χριστούγεννα χωρίς την αληθινή παρουσία του Ιησού Χριστού στις καρδιές μας είναι απλά χάος...
Αυτά τα Χριστούγεννα ας είναι διαφορετικά! Ας πλησιάσουμε Αυτόν που είναι η αιτία των Χριστουγένων. Ας συμφιλιωθούμε με τον Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα του κόσμου και τότε θα γευτούμε ..... το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Ας κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, πλησιάζοντας Αυτόν που είναι ο λόγος και η αιτία των Χριστουγένων,
ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

«Δόξα στον ύψιστο Θεό και ειρήνη στη γη,
αγάπη και σωτηρία για τους ανθρώπους!» 
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 2:14 

bottom of page