Όταν ο Απόστολος Πέτρος βρέθηκε μέσα στο καΐκι,  που το παίδευαν τα κύματα, στη μέση της λίμνης και είδε τον Ιησού Χριστό να περπατάει πάνω σ' αυτήν ατάραχο, του είπε αμέσως: "Κύριε, αν είσαι εσύ, δώσε μου εντολή να έρθω κοντά σου παρπατώντας στα νερά (Κατά Ματθαίο 14/28). Όταν ο Ιησούς Χριστός του είπε "ΕΛΑ" ο Πέτρος δεν σκέφθηκε ανθρώπινα, δηλαδή με την κοινή λογική, ούτε φοβήθηκε, αλλά αμέσως με πίστη, κατέβηκε από το πλοίο και άρχισε να περπατά πάνω στα νερά. Η πίστη του και η εμπιστοσύνη του στον Ιησού Χριστό, τον οδήγησαν να κάνει το μεγάλο βήμα, χωρίς να φοβηθεί και να περπατήσει στα νερά της λίμνης.

Τη στιγμή όμως, που βλέποντας τον ισχυρό άνεμο και τα κύματα φοβήθηκε, μπήκε μέσα του αμφιβολία, έχασε το θάρρος του και αμέσως η κατάσταση άλλαξε και άρχισε να καταποντίζεται. Ακόμη όμως και τη στιγμή αυτή, που ο Πέτρος κλονίστηκε, τη στιγμή δηλαδή της απόγνωσής του, δεν περίμενε να βυθιστεί στα νερά και να πνιγεί. Ήξερε ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν η μόνη του ελπίδα και αμέσως φώναξε δυνατά "ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΕ ΜΕ" και αμέσως ο Ιησούς άπλωσε το χέρι του.

Όταν τα προβλήματα μας κατακλύζουν και οι δυνάμεις μας μας εγκαταλείπουν, ας μην χάνουμε την ελπίδα μας. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Πέτρου και ας στρέψουμε αμέσως τα μάτια μας εκεί από όπου μπορεί να έρθει η βοήθειά μας. Την ώρα που όλα γκρεμίζονται, την ώρα της απόγνωσης και της θλίψης ας κράξουμε με ειλικρίνεια και ταπεινή καρδιά σε Αυτόν, που θυσιάστηκε για μας και μας αγάπησε όσο κανείς άλλος. Σε Αυτόν που είναι έτοιμος, σε όποια κατάσταση και αν βρισκόμαστε να απλώσει το χέρι και να μας σηκώσει, να σκουπίσει τα δάκρυα, να γιατρέψει τις πληγές .....να μας δώσει δύναμη μέσα στις αδυναμίες μας.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social  Icon